fallback

Общ преглед

Chase & Status и американската ню метъл банда KoЯn се превърнаха в черешката на тортата в третия и последен ден на фестивала SPIRIT of Burgas.

Началото на финалния купон на Централния плаж бе поставено от Ерол и Уикеда, а след тях на главната сцена се качиха Gentleman & The Evolution.

Германската звезда изнесе първия си лайв у нас и зарази няколко хиляди с реге ритъма.

В същото време и другите сцени се радваха на много фенове. Почитателите на твърдия саунд куфееха на Downslot и Stop Stop, а на броени метри от тях - на сцената "На тъмно", се вихреха веселяците от Q-check и Сърмата Хари.

В 21.10  пред главната сцена вече бе пълно, а феновете избухнаха при появата на Chase & Status.

Те се превърнаха в истински идоли на електронната сцена в последните две години, след като последния им албум за момента No More Idols придоби култов статут сред феновете.

Първото гостуване на английската банда на SPIRIT of Burgas беше очаквано силно и в същото време обаче толкова недостатъчно. Дуото в своите лайв изпълнения на живо са по-енергични и диви от всякога.

Шоуто започна с лудото No Problem и продължи с голяма част от наистина невероятните хитове на бандата - Flashing Lights, Fool Yourself, Blind Faith и всички други чудовищни тракове, които хвърлиха хилядите хора  в пълен екстаз.

Освен повечето парчета от No More Idols, Chase & Status завъртяха и нови проекти, както и уникалната преработка на Klling In The Name Of на Rage Against The Machine, което наистина подлуди тълпата.

Разбира се, в апотеоз на вечерта се получиха вездесъщите Time с Delilah  и легендарното End Credits, което обаче дойде малко рано, още в средата на сета.

По подобен начин доста рано дойде и краят - само след час на сцената Chase & Status обявиха край на сета си, което учуди всички присъстващи, защото дори по програма той трябваше да бъде по-дълго с 30 минути.

Феновете вече се готвиха за хедлайнера на вечерта, а и на целия фестивал - KoЯn.

Американската ню метъл банда бе очаквана с голям интерес, още повече, че с последния си албум "Path of Totality" тя направи рязък завой към електронната музика.

Още с появата на Джонатан Дейвис лудницата бе пълна, а в първите редици трудно се издържаше от разгорещени фенове. Дори стотиците литри вода, с които бяха обливани феновете, не спомогна да бъде разхладена обстановката.

Началото бе поставено с парчето "Divine" от дебютния им албум "Korn", последваха класики от близо 20-годишната история на бандата. В средата на сета забиха и парчетата от последния си албум, но реакциите бяха противоречиви и то най-вече сред твърдата аудитория на групата.

Концертът на KoЯn продължи час и половина и разбира се, не се мина и без бис. Дейвис излезе на сцената с шотландска гайда и заедно с бандата забиха още три парчета, сред които и кавър на "One" на Metallica.

Американците сложиха истинският финал на феста, макар публиката да продължи твърдата линия на рок сцената с родната банда Odd Crew. Феновете на електронния саунд пък се насочиха към Solar сцената, където звездите на вечерта бяха Ричи Хоутин и Дъбфайър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Gude

преди 11 години

po otvratitelna ot taq muzika nqma....trqbva da imash sklonnost kym kanibalizam da q slushash..ujas!

46

DOBRE

преди 11 години

4E SA SELIANITE SAS SOFFISKO SAMOSAZNANIE, DE DADOHA SEGASHNOTO ZNACHENIE NA DUMATA "SOFIENEC"

45

БУРГАС

преди 11 години

44, комплексирани хора ще намериш във всяка една точка, не само на България, а сигурно и на света, нормално е да ги има и тук. Критиките всъщност са нещо твърде полезно, стига да са градивни, а и поста ми реално не визира хората, които критикуват конкретен недостатък, а тези които си пишат просто така, щом е в Бургас, значи е тъпо,селско и прочее клишета. Смея да твърдя, че бургазлии умеем да се шегуваме със себе си и града си, все пак " Бургадидас" е име на града, което сами сме си измислили.

fallback