Солени глоби дебнат нарушителите, които обсебват отделни паркоместа, цели улици и тротоари, но въпреки това не малко шофиращи си позволяват да завземат пространство за паркиране чрез незаконните табели, туби с вода, клони и други креативни средства.

Съвсем друга тема е обаче, че хората нямат алтернатива къде да спират безпроблемно, без да нарушават разпоредбите.

Видно от изпратените сигнали в платформата на Helpbook.info е, че из цялата страна автомобилите са превзели тротоарите, зелените площи в междублоковото пространство, кръстовищата на малките квартални улици и десните ленти на булевардите.

Изобретателността и наглостта понякога са впечатляващи: „Под колоните на стадион Локомотив на бул. Рожен в София, пред автомивка на самообслужване, срещу заведението, покрай което се отива на плажа, на столче седи човек и отговорно поставя празни туби, за да ограничи достъпът за паркиране на автомобили на сянка под колоните на стадиона и брани тубите, не позволява никой да ги премести и да паркира на това обществено място. Това е дръзко и незаконно обсебване на общинска площ и моля, бързо се намесете и според компетенциите си го прекратите! Незаконно и унизително е такова обсебване на места за паркиране, за които никой не е платил, за да ограничава достъпа до тях и да се държи заплашително и разпоредително, сякаш е частна собственост, не място за обществено ползване, на което всички имаме право!“, сигнализира наш възмутен потребител. (Целият сигнал вижте тук)

В друг сигнал ни изпратиха снимки по подобен повод: „На софийската улица „Николай Коперник“ 44 има грешно поставен ограничител за паркиране, който обозначава паркомясто, но то е за престой за зареждане на магазините, които са там, а постоянно има паркирани коли и органите на реда не предприемат никакви мерки, а минават ежедневно. Постоянно има скандали, в следствие на това, че органите, които трябва да съблюдават спазването на паркирането и спазването на знаците не реагират по никакъв начин.“ (Целият сигнал вижте тук)

В подобни или други случаи е редно да се подават сигнали до съответните служби, което може да направите чрез платформата на Helpbook.info, по чиято компетентност е съответния казус, а целта е произнасяне и издаване на препоръки, ако се прецени, че има необходимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase