Снимка БГНЕС

За 14 дни столичният кмет Васил Терзиев е съборил само два реда керемиди от ловното имение на Румен Гайтански-Вълка край язовир “Искър”. Това заяви членът на Столичния общински съвет от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Във видео, качено в социалната мрежа, той разказва как кметът Васил Терзиев пусна Вълка в кошарите на Общината. Видеото е заснето на фона на незаконния ловен хотел на Румен Гайтански на бреговете на язовир “Искър”, пише БГНЕС.

Хекимян припомни, че в началото на април кметът на "Продължаваме промяната" Терзиев започна шумна акция по неговото събаряне.

"Какво е съборил Терзиев за 14 дни ли? Два реда керемиди. Това е! А, да, и предната стена на лятната кухня на Вълка", посочи Хекимян. По този повод той задава серия от въпроси: "Затова точно тук се питаме какво точно повлия на Терзиев за тези 14 дни, след което обяви публично пред медиите, че се е разбрал с Вълка, че той сам ще събаря сградата си. Г-н Терзиев, това прилича ли Ви на съборена сграда?", пита Хекимян.

Той подчерта, че Терзиев е сключил и договор с общинска фирма, принудително да събори постройката. "А с каква заповед спряхте това събаряне? Какво Ви обеща Вълка? Как така му повярвахте безусловно?", заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС.

Той също така поставя въпроса дали кметът е сключил някакво споразумение черно на бяло или “Ви го обеща на по кафенце?”.

"Защо го крихте от софиянци месеци месец и половина? Г-н Терзиев, тук идва и най-важният въпрос от 29 март, когато вие уж започвате събарянето, до 11 юни когато излиза решението на пернишкия съд, са минали почти три месеца. Срок, който е бил предвиден за събарянето на почти цялата сграда. Защо не я съборихте? Мисля, че всички се досещаме за отговора. “Промяната” в София продължава", категоричен е Антон Хекимян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase