Снимка: БГНЕС
fallback

Състоянието на детето, прегазено от трактор на плаж в Созопол, се подобрява. Информацията идва от болница “Пирогов”, където детето е оставено за лечение, съобщава БНР.

Преди 10 дни 9-годишното момченце бе настанено с множество наранявания в отделението по реанимация на УМБАЛ Бургас. То пострада тежко, след като бе заклещено в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол. Качвайки се на нея, докато работи на ивицата, момченцето губи равновесие и пада във въртящото се устройство, което почиства пясъка.

За 24 часа тогава бе задържан водачът на машината, образувано бе и досъдебно производство. Детето беше транспортирано със "Спартан" до София, за да може медиците от "Пирогов" да го спасят.

Парамедикът Румяна Вълчева и съпругът ѝ Кирил са били първите, които се отзовават на сигнала за драмата на плажа в Созопол.

"За три минути бяхме на плажа. Детето не беше контактно. Веднага, след като тръгнахме се обадих на РКЦ и поисках реанимационен екип да ни пресрещне. Нямаше възрастни с момченцето", разказа днес Румяна Вълчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 месец

И аз през лятотов 20ч съм на плажа/пълнолетен човек съм. При това от поколение то което на 9 години ходеше да пазарува стоеше само вкъщи и ходеше само на училище /. А 9 годишното не е ли достатъчно голямо като види трактор да се пази от него, а не да се мятка върху него в движение??? Проблемът е, че повечето деца не са научени да спазват абсолютно никакви правила.

21

Анонимен

преди 1 месец

до 20, децата са били придружавани, макар и да не са успели да има постоянен надзор над децата си, все пак това са деца. Дори 2 годишно дете може да ти се изплъзне за секунди. Но е абсолюто ясно, че ако има опасна машина на плажа, трябва или да е затворен, или да е обезопасена или да има човек, който наблюдава. Това е абсолютно нарушение при почистване!

20

Някой

преди 1 месец

До 19 А концесионерът длъжен ли е да придружава непълнолетни деца на плажа?9 и 10 годишни деца са били в 20ч.сами безпризорни на плажа.От 08 до 18ч плажа е охраняем-спасители,лекари и други.Децата можеха да влязат и в морето.Не прочетохте ли,че екипа на ЦСМП е потеглил с раненото дете за шокова зала без присъствието на възрастен.Родители и близки е нямало наоколо.Издирвали са ги из Созопол ,за да ги уведомят.

fallback