Снимка БГНЕС
fallback

Васил Терзишев е законно избран кмет на София. Това реши 33-и състав на Административен съд София-град, като потвърди Решение № 1094 - МИ от 6 ноември 2023 г. на Общинска избирателна комисия – Столична. С него Терзиев то е обявен за избран за кмет на Столична община на втори тур, проведен на 5 ноември 2023 г.

Васил Терзиев, издигнат от МК "Продължаваме Промяната" – "Демократична България" (Спаси София) с получени 175 044 действителни гласа, представляващи 48,2% от действителните гласове. Класираната на второ място Ваня Григорова получава 170 258 действителни гласа, представляващи 46,89% от действителните гласове.

Решението подлежи на касационно обжалване пред Върховен административен съд в 7-дневен срок от обявяването му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 1 месец

това бугаристанска глава п р о с т а явно не може да попие, без значение дали плебей, политик, бизнесмен или съдия. проблемът при изборите и защо бяха за касиране не беше в 200 или в 800 гласа. проблемът беше координираната манипулация от "социологически" агенции и противозаконно бълване на "еxiit polls" претендиращи, че терзиев има преднина от 15%.. реално нямаше и спечели с 1%. това не е въпрос за пред апелативния съд, за армията, МВР и ДАНС да вземат мерки срещу подмяната на вота в България!

24

Анонимен

преди 1 месец

Далаверата мина ... Ама няма д аизкарат дълго ...мууухахахахха

23

Анонимен

преди 1 месец

Васко здраво държи курмилото и управлява с пeдaлитe София.

fallback