Ватман от трамвайна линия 23 в София минава на червено и прави катастрофи на натоварено кръстовище, като според свидетели става за четвърти пореден ден.

Днес преди обяд на кръстовището на булевардите "Копенхаген" и "Амстердам" в столицата е последната катастрофа на ватмана, в която има и ранен. От видеото се вижда ясно, че трамваят минава на червено с висока скорост и удря две коли.

Шофьорът на едната е с травми на главата и е в болница, а другият, отървал се само с уплаха, разказа за катастрофата.

"Свети светофарът червено и аз спирам. При зелена светлина тръгнах, но тогава изведнъж се появи трамваят с бясна скорост и ни отнесе - и мен, и тази кола", разказа Иван Иванов пред БНТ.

От трамвайно депо "Искър" заявиха, че ватманът временно е отстранен от работа и ако се докаже, че е виновен, ще бъде уволнен.

Работници от близкия автосервиз разказаха, че ватманът нарушава правилата и се движи така от събота.

"Системно този трамвай минава на червено с висока скорост, точно този номер трамвай, с този ватман. Вчера направи катастрофа като мина на червено, днес отново мина на червено", разказа Владимир Лазаров, собственик на автосервиз в кв. "Дружба".

От автосервиза многократно са се обаждали на телефон 112, за да съобщят за случая.

"Аз съм човекът, който сигнализира в събота за ненормалното поведение на ватмана и то няколко пъти. Отговориха, че сигналът е приет и подаден на компетентните органи, които ще проверят каква е ситуацията", каза Дамян Дамянов, механик.

От телефон 112 потвърдиха, че са получили четири обаждания за ватмана. Предали ги на Столичната община, но не било тяхна отговорност да предупреждават трамвайно депо "Искър". От депото заявиха, че до момента нямат сигнали за негови нарушения.

"Притеснил се е, от жегата е бил разсеян леко и не може да обясни със сигурност и точност какво се е случило", коментира Николай Коритаров, началник на трамвайно депо "Искър".

Вижте видеото тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase