Снимка БГНЕС

Отправените вчера от ГЕРБ обвинения за подземни паркинги в училища можем да окачествим или като демонстрация на непознаване на начина, по който функционира общинският съвет, или като злонамерена политическа атака. Обектите, които бяха посочени днес са приети в ПУП през 2012 година. Това написа в своя профил във Facebook градоначалникът на София - Васил Терзиев.

По думите му съгласно действащото законодателство, Общинският съвет приема всяка година индикативна програма за управление и разпореждане с общинската собственост. Нейното съдържание се изготвя на база постъпила информация от районните кметове в качеството им на управляващи имотите в поверените им райони, както и защото са най-добре запознати с нуждите и приоритетите на живущите в районите.

"Присъствието на даден имот, независимо от начина му на управление и разпореждане в общинската програма, е индикативно. Тоест, всяко последващо действие задължително отново минава през обсъждане и решение на Общинския съвет. Приятна вечер!", завършва публикацията си Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase