Снимка: БГНЕС, архив

Това, което трябва да се обезопаси е самата организация, въведена по този начин на движение около НДК, тъй като ВАС отмени поставянето на същата. Според нас тя е опасна, защото предизвиква доста конфликтни точки, каза пред БНТ Николай Крушарски, който е началник на отдел "Пътна полиция" в СДВР.

Като пример той даде обособената бус лента.

"Но тя съгласно разпореждането на ВАС поставената маркировка е незаконна, което означава, че по тази лента могат да се движат и другите моторни превозни средства. И за нас се получава един правен казус дали трябва да ги наказваме тези нарушители, дали изобщо са нарушители и къде могат да се движат".

Това е един от примерите как трябва да бъде обезопасен този участък. Той беше категоричен, че водейки се от административното правораздаване "всяка една въведена организация, отменена от ВАС, означава, че тя е незаконна". Каза, че и веднага трябва да се върне старата действаща организация.

Ние видяхме едно бездействие от страна на столична община, защото не видяхме никакви дейности по възстановяване на старата организация, добави комисар Крушарски.

Той допълни, че вторият казус, който е правно противоречие, е втората велоалея, която съдът е определил като незаконна. От СДВР призоваха гражданите да бъдат внимателни по отношение на своята пътна безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase