Снимка: БГНЕС
fallback

Поредна жертва на ало-измамниците. Пенсионер от София хвърли през балкона си всички 36 хиляди лева спестяваня. Измамниците са млади мъжа на по 20 и 21 години, съобщава в-к “Труд”.

Софийска районна прокуратура е поискала мярка "задържане под стража" за 21-годишен мъж, съучастник в телефонна измама. Другарят му по престъпление все ещо е в неизвесност.

Случката е от 17 юни. Парадоксално е, че измамниците се представят за полицаи, преследващи ало-измамници. Мъжът убедил пенсионера, че предавайки парите си, съдейства на полицейски служител за залавянето на престъпниците. Обещал, че по-късно парите ще му се върнат.

Пенсионерът повярвал и хвърлил през балкона всичките си пари. Обвиняемият взел крупната сума и съдействал тя да достигне до извършителя на деянието. Час по-късно пенсионерът разбрал, че всъщност той е станал жертва на телефонна измама.

По случая се води досъдебно производство. Мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Наблюдаващият прокурор е внесъл искане в съда за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия. Състав на Софийски районен съд се е съгласил с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да извърши друго престъпление, и определи спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред СГС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Истината

преди 1 седмица

Пенсионерът може да е на 18 години, а може да е и на 118 години. Не е задължително да е много възрастен. Вярно е, че повечето пенсионери са на възраст над 60 години, но не всички. Повечето пенсионери са напълно с ума си, колкото и да не им се вярва на тези, които още са с мляко около устата. Знам за измами, жертва на които са млади хора на около 30 години, които се мислеха за много печени. С други думи всеки от вас може да бъде измамен

27

тамплиер с орден

преди 1 седмица

Че то ако познаеш под кой балкон да застанеш , ще спечелиш и по-голяма сума и от тотото ...

26

Анонимен

преди 1 седмица

Има пенсионери които имат много спестени пари и не ги харчат.Съхраняват ги под дюшека.Ало измамите според мен се правят много прецизно и жертвите се проучват доста.

fallback