fallback

В разгара на пролетта са нужни спешни мерки по поддръжката на зелените площи в цялата страна.

За пореден път получихме сигнал в платформата на Helpbook.info за неокосена тревна растителност в столичния квартал Младост 2. В момента тревата е избуяла повече от метър, а сред нея се въдят кърлежи и всякакви паразити, от което страдат деца, възрастни и домашни любимци. Като екстра навсякъде се валят изсъхнали клони, храсти и отпадъци. „Моля да се се задействате и да си свършите работа върху притежаваното от общината място“, апелира авторът на сигнала. (Вижте целия сигнал тук)

Положението е идентично и в район „Красна поляна“. Там периодично се извършва косене, но според изпратените снимки това е крайно недостатъчно. Растителността е превзела огромно пространство, алеите са обрасли и кални, кварталното игрище е запустяло, а съоръженията предназначени за игра са потрошени и ръждясали. (Вижте целия сигнал тук)

В район „Красно село“ също се е оформила джунгла. Част от тревата се коси, но на избрани места- от едната страна на блоковете площите са приведени в ред, от другата няма минаване, а това е основният път към Общината.

„Моля за коректна работа и тревата в междублоковото пространство също да се коси!“. (Вижте целия сигнал тук)

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 3 месеца

Хибаво, измрънкяхте се на платформата Хелбук, сега се надайте платформата да дойде да ви оправи.

18

Анонимен

преди 3 месеца

Какво да кажем за младите татковци, които в навечерието на Коледа обикалят зелените площи, за да намерят борче или елхичка с неотчупен връх, за да го отчупят, та да не дават пари за елха на детето? И майката, и детенцето знаят как таткото набавя "елха" и това е един много ефективен начин на възпитание - за да си направиш дребен, малотраен кеф да унищожиш нещо, за което други са дали пари, положили са труд и са направили нещо хем полезно, хем красиво, което би могло да трае векове!

17

Друга гледна точка:)

преди 3 месеца

До Анонимен 13 Споко, л. ще натори цветето по естествен начин.

fallback