Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Снощи маневрен локомотив удари пътнически влак на Цетрална гара-София. Според първоначална информация причината за удъра е прилошаване на локомотивния машинист. Той не е успял да задейства навреме спирачната система на влака. Повече информация за инцидента даде управителят на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД инж. Венцислав Славков.

Пред Bulgaria ON AIR Инж. Славков отбеляза, че не е ясна скоростта, с която се е движил влакът. Не е имало и кой да окаже помощ на машиниста, в момента на инцидента той е бил сам.

"Колегите от железопътна инфраструктура следят движението на влаковете. Допускането на маневрения състав върху влака е извършено съобразно правилата, които са заложени за работа в гарата", уточни управителят на "БДЖ-Пътнически превози".

Славков подчерта, че периодично се извършват прегледи на машинистите в БДЖ. Те са в зависимост от тяхната възраст. Проверяват ги и за алкохол. В случая пробите за алкохол и наркотици на локомотивния машинист и маневрената бригада са отрицателни.

"Капацитетът на Централна гара е намален заради ремонта, налага се някои влакове да бъдат на едни и същи коловози до въвеждане в експлоатация на останалите. За да успеем да подредим влаковите състави за обслужване на влаковете и да тръгват навреме, се налага да се извършват такива маневри", каза още инж. Славков в "България сутрин".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback