Снимка: БГНЕС
fallback

Два влака се удариха на Централна гара. По първоначални данни на машиниста, на влака, който се е намирал на грешния коловоз, му е прилошало. Той е със счупена ръка от удара, а жена е в противошокова зала.

Единият от влаковете е бил пътнически и е пътувал за Пловдив. Той се е намирал на първи коловоз, когато по това време маневрен локомотив с три вагона е правил маневра. Все още неясно защо, той се е озовал в коловоза на пътническия влак и го ударил отзад.

На място освен директора на дирекция "Аварийни спасителни дейности" Красимир Димитров е и транспортният министър Георги Гвоздейков. По-късно двамата ще направят изявление.

Очаква се и от Пирогов да разкажат за състоянитето на жената. Ще се проверява и състоянието на маневриста, за да се види дали не е получил инсулт или инфаркт.

Министър Гвоздейков влезе в самия пътнически влак, участвал в инцидента. Заедно с него е Емил Симеонов, главен ревизор по безопасността на БДЖ.

"С максимум 22 км/ч е бил ударът, при който маневрема машина удари влака за Пловдив на Централна гара в София", обясни по-късно той, цитиран от "24 часа". "На машинист на маневрената машина му е прилошало, затова не е успял да спре на 15 метра от влака. Инцидентът няма общо с маркировката или инфраструктурата. 6 души са в болница, нараняванията им не са тежки."

Нов влак ще отиде до Пловдив, за да извози пътниците.          

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 3 месеца

Cтара Загора няма удобен градски транспорт до гарата за съжаление....

38

Анонимен

преди 3 месеца

В много уж големи градове няма удобен градски транспорт до гарите.

37

Анонимен

преди 3 месеца

Изкуствения интелект къде е ами високите технилогии къде са само получават високи заплати а живота на хората не се подобрява само техния живот се подобрява без да се гледа обществена полза

fallback