Снимка: БГНЕС
fallback

На територията на Столична община има много превозни средства, които отговарят на критериите за излязло от употреба МПС. В рамките на месец се стикират около 600 коли.

За тези автомобили тече 3-месечен предупредителен срок, в който собствениците трябва да предприемат действия по преместването или да ги предадат за рециклиране. Когато този срок изтече, се пристъпва към принудително репатриране, което се извършва на площадки за разкомплектоване.

Голям брой от изоставените коли не са със софийска регистрация, но това не е предпоставка за забавяне на процедурата. Тя се прилага по един и същи начин за всички установени излезли от употреба автомобили, независимо от регистрацията.

Най-голям брой стикирани автомобили има в големите квартали - “Красно село”, “Люлин”, “Младост”, „Изгрев“, „Искър“, „Слатина“и „Илинден“.  

Изоставени на обществени места, колите често пречат на дейности по чистота, свободното преминаване на пешеходци или стават обект на замърсяване, напомнят от Столичната община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Пор

преди 3 месеца

До Анонимен 1 - В нормалните държави хората не живеят скупчени в панелки като коптори, а в къщи на широка площ и пред всяка къща си има пространство за 5 коли, няма мое твое място, улицата е за движение, но и за паркиране. Реално вдигането на коли е кражба, изземване на собственост. Общината ги подарява на скрападжийските форми, които правят огромни пари от продажбата на части и от металите, а не внасят нищо в общината. Ха познайте кой има интерес от това.

18

небе

преди 4 месеца

Като гледам колко много има, които ходят и до *** с кола, едва ли е проблема, че има паркирани недвижещи се коли. Защо трябва всичко да се движи? Живея на границата на зелена зона и не можете да си представите за какво паркиране става дума - на три реда на улицата и колата ми започнаха през ден да я блъскат кадърните шофери на разни спиди и еконт. Да вземат да видят колите които се движат, а не неподвижните - те няма как да направят ПТП.

17

лсдй

преди 4 месеца

Напълно съм съгласен. че кола, за която се плащат данъци и такси нямат никакво право да я барнат. Така че ако имам 10 коли и им плащам всичко няма какво да ми се правят на интересни. Ще има ходене на съд, ако нещо са сгазили лука.

fallback