Снимка: БГНЕС
fallback

Строителните ремонти напредват във всички столични квартали. В "Изгрев", наред с ремонтните дейности, се довършват и такива, свързани с образователната инфраструктура. Районният кмет на "Изгрев" Делян Георгиев каза, че кварталът ще е първият в столицата, в който ще бъдат ремонтирани всички тротоари.

"По мое предложение се правят тротоарите само в един от кварталите, именно в кв. "Изток". Считам, че така е по-добре, поне да имаме един квартал, в който всички тротоари да бъдат ремонтирани. Стават много добре, на много от улиците има направен по един тротоар от едната страна – това е умишлено, за да не възпрепятстваме движението на автомобилите и гражданите. Първо ще направим тротоарите на всички улици от едната страна, след което – от другата", обясни Георгиев.

По отношение на това, че на места тротоарите са тесни, кметът на „Изгрев“ добави, че районната администрация няма правомощия да разширява тротоарите или улиците, а изпълнява градоустройствения план.

През следващата учебна година в райна няма да има недостиг на места за детските градини и ясли. Изгражда се модерна и самостоятелна детска ясла. Местата, които ще бъдат разкрити за новия учебен сезон, са 900. Районният кмет допълни, че всички желаещи деца ще бъдат приети, дори ще има места и за деца от съседни квартали.

Той не се съгласи с мнението на част от жителите, че районната администрация не обявява от рано инвестиционните намерения.

"Общината има ангажимент да провежда обществени обсъждания тогава, когато това касае нейните проекти. Частните сгради, които евентуално биха се появили, са съвсем друга тема, но ние обявяваме всички разрешителни издадени от НАГ - на съседите, на заинтересованите лица, така че считам, че изпълняваме тези ангажименти", каза Делян Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Хубава работа

преди 3 седмици

. . . на много от улиците има направен по един тротоар от едната страна. . . . ама българска! На бас, че така и ще остане, но ще бъдат и двата тротоара отчетени!

6

Анонимен

преди 3 седмици

Хората от района на ДС и върхушката са доволни от нашето момче, скоро и в Изток! Това е, иначе да сте си чели какво пише в предизборните им програми, за район Витоша точно пишеше вътре, осветление и тротоари!

5

Един

преди 3 седмици

В 21 век , 2024г се хвалим изключително много как сме щели да ремонтираме всички тротоари в един квартал. Хората създават изкуствен интелект и ще ходят на Марс на почивка , ние се хвалим с ремонтиране на тротоари, но само в един квартал. Това показва колко сме изостанали , ама страшно много. Така е когато ни управляват мафиоти като Боко и Шиши. Пак за тях да гласувате ей, да си знаете.

fallback