Снимка: БГНЕС

Пред Министерския съвет започна нов протест с искане "Оставка на Главчев и Калин Стоянов за честни избори".

Организатори са сдружение „Боец“, които вчера протестираха пред Министерството на вътрешните работи (МВР) срещу оставането на Калин Стоянов на поста вътрешен министър и в служебния кабинет. От сдружението смятат, че Стоянов е отговорен за купуване на гласове по време на местните избори и казват, че разполагат с конкретни данни за неговата отговорност.

Днес на извънредно заседание на Народното събрание членовете на служебния Министерски съвет, назначени от президента Румен Радев, с премиер Димитър Главчев, положиха клетва пред депутатите, съгласно последните промени в Конституцията.

Георги Георгиев от движението поясни: "Конкретното искане беше оставката на Калин Стоянов. След като беше подписан указът и той беше назначен вече официално за служебен министър на вътрешните работи, Главчев носи отговорност вече за неговото значение, защото той е негова номинация. Затова продължаваме тук, пред Министерски съвет и добавяме към нашето искане за оставката на Стоянов и оставката на Главчев. Главчев е първият премиер, чиято оставка се иска от гражданите в първия му работен ден".

Протестиращите граждани очакват, че изборите през юни ще бъдат манипулирани.

В момента движението по булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител" се извършва нормално и не се предвижда затваряне на движението, съобщи БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase