Снимка БГНЕС
fallback

Призовавам общинските съветници от ГЕРБ-СДС да не подкрепят построяването на паметник на кмета на София инж. Иван Иванов. Това написа във фейсбук профила си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Нашите съветници ще се съобразят с представените ни данни за политическата дейност на инж. Иванов в полза на нацистка Германия. Това заявих по време на среща с представители на еврейската общност в България, в която се включиха и колегите от ГЕРБ в Столичния общински съвет и Даниел Лорер от ПП.

По време на разговора подчертах, че езикът на омразата няма място в българското общество. В тази връзка изразих и категоричното ни притеснение от използването на антисемитска реторика в българския парламент и опитите за политическа злоупотреба с темата за спасяването на българските евреи.

От своя страна представителите на еврейската общност изказаха благодарност за отговорната и категорична позиция на ГЕРБ. И подчертаха, че ще продължат да бъдат пазители на историята и истината", пише още Борисов.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Истината

преди 1 месец

Ви казвам, Б.М.Борисов е слагач. Слага се на Путин,на евреите и на който му падне, но да е в ДАЛАВЕРАТА и да си покрадва заедно с ШИШИ.

64

Идеалист

преди 1 месец

Събориха паметника на Червената армия, но не искат и паметник на Иван Иванов, Но нищо не казват за геноцида в Газа. Не мога да разбера тези двойни стандарти!

63

по-свят от папата

преди 1 месец

Форд открит антисемит - заслужено величие на Америка и световно признат; Хюго Бос - нацист до мозъка на костите си - световно призната модна компания, която лепи черни и обратни на всяка страница, следователно всичко е простено!Защо не може Заслужил Българин до мозъка на костите си, с чийто постижения, а не убеждения да се гордеем? Долу ФАЩ и текните клакьори!

fallback