Снимка: БГНЕС

"Заедно се изправихме срещу модела "ГЕРБ", модела "Софиянски", срещу дясното, именно в тази ключова битка г-жа Нинова работеше срещу нас. Вижда се, че разум в председателя на БСП няма. Нейната съпротива не беше срещу моята кандидатура, а срещу коалицията, която беше направена", коментира общинският съветник от БСП Ваня Григорова в студиото на "Денят ON AIR".

Според Григорова сглобката между лидера на БСП Корнелия Нинова и партиите, с които публично се бори - ГЕРБ и ПП-ДБ, е изключително здрава.

"Общинският съвет трябва да кове политика и да има визия за управлението на града, а не да се занимава с всяко отделно паве", заяви общинският съветник в ефира на Bulgaria ON AIR.

На въпрос дали БСП-София ще подкрепи бюджета, тя отговори, че не получават аргументи, за да го подкрепят и добави, че се "маркират суми и се завоалират с общи приказки".

"89 млн. лв. са средствата, които идват от държавния бюджет към бюджета на Столичната община. Но освен тези 89 млн., 37 млн. са необходими за увеличаване на заплатите от 1 март, но той мина, средствата все още не знаем къде са. Категорично няма да подкрепим бюджет, който казва, че са заложени средства, а ги няма. Настояваме да ни дадат икономическата рамка, която е изпратена от транспортните дружества до Столичната община, и те ни казват  - "не", коментира Григорова.

По думите ѝ всеки месец идват писма от "Булгаргаз" за задължения на автотранспорта. Сметките за ток остават непокрити.

"Подписват увеличаване на заплати, което трябваше да направят, без да гарантират допълнителни средства", добави Григорова.

Тя засегна и темата за центъра за бежанци в "Овча купел", като отбеляза, че "той не се е появил днес, а го има отдавна". Григорова е на мнение, че трябва да бъде гарантирана сигурността на гражданите.

"Има струпване на мигранти от години. Трябва да се справим с този наплив, но по начин, който не вкарва полицейщината в ежедневието ни. Крайно неприемливо е. Преди е имало заместник-кмет по сигурността, по времето на ГЕРБ е освободен тази длъжност", уточни общинският съветник.

На въпрос дали може да се стигне до касиране на вота в столицата, Григорова отговори положително.

"София беше заложник на масата на преговори на сглобката. Гражданите виждат неспособността на екипа на Терзиев да управлява. Ние плащаме на фирми, а кофите преливат", посочи тя.

По думите ѝ ръководството на БСП хули собствените си хора месеци наред, както не е хулило нито ГЕРБ, нито ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase