Снимка: БГНЕС
fallback

Центърът за градска мобилност представи първия "парк патрул" – нов технологичен автомобил, който ще позволи бърз и ефективен контрол в зоните за платено паркиране.

От днес той работи в тестов режим в платените зони. Колата е оборудвана с четири камери, които засичат регистрационните номера на паркираните автомобили. На дисплей в колата се визуализира дали даден паркиран автомобил е заплатил за престоя си, съобщи БНР.

При представянето на автомобила, директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев съобщи, че до края на месец май, всички оперативни автомобили от ЦГМ ще бъдат оборудвани по този начин.

Със скорост от около 30 км/ч специализираният автомобил може да провери около 4000 коли за един час. В багажниците на тези автомобили ще има и скоби, които ще се поставят веднага след установяване на нарушение.

Специализираният автомобил е част от проект за дигитализация на паркирането в Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 месеца

Един преди години си беше отрязал скобата пред парламента. На следващия ден му сложиха 4 скоби и изчакаха паяка да му вдигнат колата. Тея са си мафия А на мене ми сложиха скоба на улица на която нямаше знаци. Викнах полицаите - да прав сте ама нищо не можем да направим. Не енаша скобата. И си я платих като поп. Трябвало да знам, че съм в зона, независимо, че нямало знаци. Трябвало да се информирам от сайта на общината. КРАДЦИ !!!

18

Анонимен

преди 2 месеца

Корумпетата които сега не плащат зона,а си кичат колите със стикери,палки,жилетки,те как ще се оправят. Защото е по вероятно от баба пера да оскубеш, отколкото ушев да плати нещо. То е свикнало само аванта, далавери,схеми и рушветчилък. Тук там някое ескортче,стълбичка,все тънки нещица.

17

Анонимен

преди 2 месеца

И как става номера с талон за паркиране в зона? Аз едвам виждам какво търкам в този талон, тия щели по 4000 на час да проверяват?

fallback