Снимка БГНЕС, архив
fallback

"Притеснява ни липсата на 37 млн. лв. в бюджета на София, с които ще се платят вече обещаното увеличение на заплатите в градския транспорт", заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев на извънреден брифинг в Столична община, предаде БГНЕС.

Oще по темата
"Обяснението от кмета Терзиев е, че тези пари ще се вземат от софиянци, очаква се да се продадат повече билети и карти, така че 37 млн. повече да постъпят в бюджета. Това за нас е нереалистично, защото трябва продадените билети на ден да са с 65 000 повече", каза Георгиев.

Колегата му Прошко Прошков обясни, че тези 37 млн. всъщност са 22 млн. и се губят 15 млн. лева.

"Това са криви сметки на кмета. Настояваме да видим проекта на икономическа рамка. Кметът обеща да се осигурят 37 млн. повече пари за транспортния сектор, но няма яснота как ще стане”, каза Прошков.

"Поискахме спешна среща с кмета, на която да обсъдим темата със заплашването на спортните работници, здравеопазването, културата и, тъй като виждаме пропуски в бюджета и липса на гаранции поискахме среща с Терзиев, но отговори не получихме", обясни и общинският съветник Антон Хекимян.

В понеделник Васил Терзиев съобщи, че е постигнато споразумение за увеличаване на заплатите в транспорта от 1 март.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 3 месеца

Най-слабите кметове на София са Мафиянски, Борисов и Фандъкова, но по тяхно време мафията присвои най-много средства от бюджета на София.

27

Наблюдател

преди 3 месеца

Тоя и очила да сложи пак няма да проумее, че ГЕРБ ще го клатят яко.

26

:)

преди 3 месеца

До До 22 24 Поздрави на ПР севи бойко :)

fallback