Снимка БГНЕС

Общински съветник от БСП ли е Ваня Григорова? В ефира на БНТ кандидатът за кмет на София от левицата отговори така: "Трябва да кажем, че тази позиция на "Позитано" е лицемерна. Защото именно ръководството на БСП в сегашния си вид управлява заедно с "Продължаваме промяната" и "Демократична България", нали така?", запита на свой ред Григорова.

"Когато се стигна до блокаж в СОС, именно Нинова беше тази, която предложи най-възрастният общински съветник да оглави Столичния общински съвет, а най-възрастният е именно от ПП-ДБ-СС. В този смисъл след като си управлявал с тази група, буквално преди два месеца си настоявал председателят да е от тази група и след това размахваш пръст на собствените си съветници "вие, ако гласувате за кандидат от тази група, край с вас", не е приемлива. Очевидно е, че целите са някак по-различни", коментира Ваня Григорова.

"Очевидно е, че има ревност и някой се притеснява за председателското си място в партията, и в този смисъл е добре да отстреля всеки, който може да бъде привидян като алтернатива", посочи общинската съветничка.
ПП-ДБ-СС искаха всичко в Столичния общински съвет (СОС) и затова не получиха нищо, заяви още Ваня Григорова.

Според нея трябва да има някакъв контрол и затова и председателят на СОС не трябвало да бъде избиран от средите на най-голямата група от съветници. Текат разговори, в които ПП-ДБ-СС три месеца блокираха работата на СОС с настояването си техен да бъде председателят. Така и през това време настояваха петте комисии, които трябваше да вземат да бъдат всички ключови комисии, на което всички останали казаха "айде, стига толкова", разкри Григорова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase