Граждани от кв. „Факултета“ почистиха замърсени пространства в квартала, съобщиха от Столичната община. В съобщението не са упоменава за стимули и заплащане.

Инициативата е започнала миналата събота, на 10 февруари и ще продължи и в почивните дни. От общината уточниха, че работата е стартирала с активното съдействие на секторния инспектор, който създал организация след няколко срещи с жителите.

По данни от Столичната община са почистени площите около общинските жилища на бл. 023 и бл. 464 в район „Люлин“, както и пространствата под „Околовръстен път“ при кв. „Филиповци“.

Гражданите са изразили своята удовлетвореност от резултата и се надяват, че почистеното ще бъде трайно. От общината посочват, че Столичният инспекторат ще подпомага желаещите да се включват в инициативи за по-чиста среда като част от превенцията за опазване на кварталните пространства.

Изпълнението на Плановата програма за почистване на речни корита започва в периода март – април, съобразно пролетното снеготопене и текущата метеорологична прогноза. Това съобщиха в отговор на запитване на БТА от пресцентъра на Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase