Снимка БГНЕС
fallback

Предприемаме мерки да решим проблема със занемареното осветление в софийските паркове. Първите паркове, които ще бъдат във фокус за подмяна и обновяване на осветлението, са четири от най-посещаваните места в столицата: Южен парк, Западен парк, парк "Заимов" и парк "Хиподрума". Това съобщи столичният кмет Васил Терзиев.

"Чудите се как така Западен парк? Не му ли беше направен ремонт, макар и закъснял? Да, предишното управление направи скъп ремонт за 11 млн. лв. И в дух на отговорно управление е забравило да подпише договор за поддръжка, съответно никой не се грижи за осветлението в парка. За това най-много сигнали имаме оттам", допълни той.

Подобно било и положението в парка "Заимов", където освен всичко друго, високите стълбове за осветлението корозират и са в критично състояние, опасно за минувачите.

"В парк "Хиподрума“ осветлението е изградено като експеримент преди 15 години. И оттогава никой не се е сетил за него. Едва миналата година в капиталовата програма са заложени 30 000 лв. за изготвяне на проект за смяна на осветлението", съобщи Терзиев. Според него ефективното поддържане на осветлението е възпрепятствано от усложненото разпределение на дейността между много звена: Столичната община, районните администрации, “Улично осветление" АД.

В заключение Терзиев каза, че след обновяването на осветлението на тези четири парка, предстои преглед и обследване и на останалите. "Столичната община се ангажира да предприеме всички необходими стъпки, за да изграждим модерно осветление, за да може парковете да се използват пълноценно и безопасно от софиянци", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

баба мара

преди 4 месеца

спрете застрояването в софия и насадете дървета на свободните места трябва никислород а не бетон и мръсен въздух

20

след месеци

преди 4 месеца

липсващото осветление и отрязаните стълбове ще се възстанови ли на новобоядисаната детска площадка в Надежда 3.

19

Анонимен

преди 4 месеца

Някой да знае какво са работили дядото и бащата на на розовото пони(терзиеф)

fallback