Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Алтернативите в СОС бяха две - тотален блокаж в Общинския съвет, другата седмица да завалят жалби към ОИК за прекратяване правомощията на общинските съветници и още месеци безвремие и хаос. Не ни плашат нови избори, а състоянието на града - София е в аварийно състояние, заяви общинският съветник от местна коалиция "БСП за България" Иван Таков в студиото на "България сутрин".

Той е категоричен, че въпреки дадената подкрепа за Цветомир Петров за председател на СОС, не е преглътната червената линия с демонтажа на Паметника на Съветската армия.

"Ще продължаваме да се борим с всички сигнали, които сме пуснали. Нашата алтернатива по казуса е една - имаме входиран доклад за референдум преди месеци, това за да се случи трябва най-малкото работещ Общински съвет", посочи Таков.

Общинският съветник отхвърли обвиненията на Корнелия Нинова, че подкрепата за Цветомир Петров е предателство.

"Никога няма да предадем избирателите си. Ние имаме решение на колективните органи  - на градския съвет, коалиционния съвет на местната коалиция на групата общински съветници. Взехме най-доброто решение за града, гражданите и за градската организация", категоричен е Таков пред Bulgaria ON AIR.

При гласуването на бюджета на София ще стане ясно какво е мнозинството в СОС, допълни той.

"Ако не мине бюджетът и важните реформи - или сам ще си тръгне, или ще бъде сменен", добави общинският съветник от "БСП за България".

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Браво Нинова!

преди 3 месеца

Партията отива надоло. България се изправя на крака. Пък руските паметници ще рухнат под напора на времето.

13

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен, к.6 Никого не предадоха, напротив - развалиха калимерата на ПП със СС! Шест пъти Васко Терзията предлага Б.Бонев за председател на СОС, шест пъти партийте го връщат ама внукът на генералите от ДС е упорит като комунист и като черешката на тортата напористата стрина Ниновица от Крушовица без съгласуване със столичната организация на БСП предложи непознатата Тонова за шеф на СОС! Писна им много яко на БСП-София и отпушиха избора. Сега Нинова да подсмърча и да наказва, глупачката.

12

Анонимен

преди 3 месеца

До Добре Искаше да кажеш що зa gьon трябва да си. Стрина Ниновица за две години смъкна електората на БСП от 900 хил. на около 200 хил., но не се засрами, нещо повече: Симов и Свиленски я крепеха като яко поgnийнaл човек от двете страни и тя в еуфория избра неизбираемата Тонова ей така, за кеф. А в това време столицата се гънеше без общински съвет, блокира се на 6 пъти избора на Б.Бонев и кметът цели 3 месеци стоя без ръководство.На Възраждане и столичното БСП накрая им писна и решиха въпроса.

fallback