Снимка БГНЕС

София е наложила санкции на почистващите фирми за над 140 000 лв. за неизпълнение на дейностите по почистване на снега в няколко столични района, съобщи в Туитър кметът на столицата Васил Терзиев.

Фирмите са глобени за непочистени прилежащи пространства на спирки на градския транспорт и на подходи към пешеходни подлези. Екипите на Столичен инспекторат са наложили 71 санкции в районите „Триадица“, „Подуяне“, "Връбница", „Лозенец“, „Студентски“, „Банкя“, „Искър“, „Люлин“, „Овча купел“, „Панчарево“, „Младост“, „Витоша“. Санкцията за непочистена спирка на градския транспорт до 07.30 ч. е в размер на 2000 лв.

"Днес обърнахме специално внимание на почистването на леда около спирките на градския транспорт, тротоарите пред болниците, училищата и детските градини и яслите, подстъпите към подлезите и самите подлези. Започнахме почистването и на вътрешнокварталните улици до там, докъдето можеше да влезе техниката. Заради ниските температури утре очакваме нови заледявания там, където днес снегът и ледът се топеше.

Продължаваме с обработването на заледените тротоари и ще работим по сигнали, получени в контактния център на общината. Столичният инспекторат утре ще проверява за непочистени тротоари основно пред търговски обекти, но също и пред институции и офис сгради. Искам да призова собствениците да почистят пространствата пред съответните сгради, хотели, офиси и магазини", пише още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase