Снимка: БГНЕС

За непочистени спирки на градския транспорт, подходи към пешеходни подлези, както и за некачествено почистени тротоари и вътрешно-квартални улици са наложени 180 371 лв. на фирмите, отговорни за зимното почистване на града, съобщиха от Столичната община.

Най-много непочистени обекти екипите на Столичен инспекторат са установили в районите „Студентски“, „Овча купел“, „Панчарево“ и „Витоша“.

При контрола са наложени 77 санкции за непочистени спирки в „Триадица“, „Подуяне“, „Връбница", „Лозенец“, „Студентски“, „Банкя“, „Искър“, „Люлин“, „Овча купел“, „Панчарево“, „Младост“, „Витоша“, „Кремиковци“ „изгрев“, „Слатина“ и „Оборище“. За непочистена спирка на градския транспорт до 7:30 ч. санкцията е в размер на 2000 лв.

Столичните инспектори са извършили и проверки за почистването на прилежащи площи към търговски обекти. Наложени са 120 глоби за непочистени прилежащи площи пред търговски обекти на обща стойност 5160 лв. в днешния ден.

Съставени са и 58 констативни протоколи с предписания на частни имоти на домоуправители за почистване на прилежащите им територии от сняг и лед. Най-много санкции за неизпълнение на това задължение са наложени в районите „Изгрев“, „Илинден“, „Младост“, „Възраждане“, „Кремиковци“ и „Панчарево“.

От общината напомниха, че собствениците на сгради са задължени да почистят терените пред съответните си имоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase