Кадър: Нова тв

Въоръжени и маскирани влязоха в блок в квартал "Овча купел" през нощта на 13 януари, а камерите са ги заснели как размахват пистолети преди да счупят една от камерите.

Броените часове след излъчването на кадрите СДВР разплете случая и задържа един от предполагаемите извършители, съобщава Нова тв.

„Чух трясък, но си мислех, че това е стандартната пиратка, която някой е хвърлил, което се случва редовно”, заяви Златин Младенски – живущ в блока.

За живеещите в блока е неясно как мъжете са влезли вътре, след като вратата се отваря с чип.

„Погледнах камерите и видях реално какво се е случило, че тези две лица влизат малко преди полунощ – удрят едната камера с нещо, което прилича на полицейска палка и по другата стрелят от непосредствено разстояние”, заяви Златин Младенски.

След случая много от хората, които живеят в блока, отказаха да разговарят с нас, тъй като се страхуват. Други от последните етажи пък казват, че това е нещо обичайно.

Задържан за вандалщината е мъж, който живее в блока. Предполага се, че той е стрелял с въздушен пистолет, защото не харесвал това, че съседите сложили камери във входа. Установен е и вторият мъж с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase