Снимка: БГНЕС

"Няма да има коалиционно управление с ПП-ДБ. Те вече демонстрираха неуважението си към нас. Очевидно за тях няма минало, няма история, от тях започва историята. Много други варианти са възможни и без тях", коментира общинският съветник от БСП Ваня Григорова в студиото на "Денят ON AIR".

"Терзиев говореше срещу "сглобката", но каза и че "сглобката" е изключително ефективна и е добре да я има. Това ще бъде оправданието да започнат да управляват заедно с ГЕРБ. Виждаме как се борят помежду си в рамките на Народното събрание и Министерския съвет. Важно е да се гласуват наши доклади и предложения, които сме обещали в предизборната кампания. Ние не сме формация, подобна на ГЕРБ, която еднолично спуска решенията надолу. До момента можехме да имаме председател на СОС, ако това беше целта на управляващите", добави Григорова.

Тя посочи, че за пръв път вижда с такъв интензитет "настоящи управляващи да оправдават безпомощността си с опозицията". Григорова е на мнение, че има проблеми в отделни сектори в общинската икономика и те трябва да се решават.

"В първите заседания г-н Терзиев се оплакваше че общината ще загуби 200-240 млн. лв., ако не бъдат разплатени 77 млн. лв. за вече изпълнени дейности. Поискахме документи да видим дали това е така и се оказа, че не е. Тези средства могат и трябва да дойдат от държавния бюджет и те не са 77 млн. лв., а са 32 млн. лв. Терзиев излъга с 45 млн. лв. и не даде документи за това. Рекетира, манипулира и иска да покаже, че ние сме безотговорни", каза Григорова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя съобщи, че от БСП са искали информация за финансовото състояние на общинските дружества, но вече втори месец не я получават.

"Публичният градски транспорт се субсидира навсякъде в ЕС. У нас субсидията е замразена вече две години. Г-н Василев е хубаво да си отвори ушите и когато се хвали с нисък дефицит, да каже благодарение на какво е постигнат, а именно на гърба на българския работник", заяви Григорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase