Снимка: Столична община

Екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" реагира на сигнали за висулки, които са се образували на мостови съоръжения и надлези, съобщават от Столичната община.

Досега екипите са премахнали ледени късове от транспортни тунели в район "Подуяне",  предстои да работят на надлеза на бул. “България“.

Екипите извършват обходи на терен в града и през нощта и проверяват транспортната инфраструктура.

От Общината напомнят, че собствениците на сгради трябва да се погрижат да почистят или да обезопасят мястото под стрехи и покриви, където е възможно да се образуват висулки, за да не създават предпоставки за инциденти.

А същевременно само в столицата спешна помощ са потърсили над 60 души. В травматологията в "Пирогов" помощ са потърсили около 50 човека, някои от тях са с по-сериозни травми, основно по крайниците, съобщиха за Bulgaria ON AIR от лечебното заведение.

"Подлезът на бул. "България", подлезът на ''Подуяне", както и повечето малки квартални улички в кварталите се превърнаха в истинско препятствие за столични.

Задълженията на общината са да почисти пред училища, детски градини, болнични заведения и други обществени места. Пред жилищните сгради и междублоковите пространства почистването е ангажимент на хората, а глобите варират от 100 до 5000 лева.   

"Във вчерашния и днешния ден се обработват улици в по-високите части на София", уточни Татяна Асенова от Столичния инспекторат.

Собствениците на търговски обекти са отговорни и за ледените висулки по климатиците, припомнят от Столичната община. От Спешна медицинска помощ съобщиха за трима души с измръзвания.

Вижте още по темата в следващия репортаж

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase