Снимка: БГНЕС

Децата до 14 ненавършени години ще пътуват с безплатна карта в градския транспорт от 1 февруари 2024 г., съобщават на страницата си във Facebook от Центъра за градска мобилност.

Картата ще е електронна и със снимка. За целта родителите трябва да удостоверят с документ във всеки обект на ЦГМ възрастта на детето, както и адресната регистрация на родителя (постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община).

Картите на децата между 7 и 10 годишна възраст, които и към момента са безплатни, могат да бъдат удължени с един месец. След това трябва да се заменят с новия вид превозен документ за деца от 7 до 14 години, който влиза в сила от 1 февруари.

Учениците, студентите и докторантите продължават да пътуват при досегашните условия до края на месец януари 2024 г. Те могат да заредят месечна карта за 15 лв.; годишна карта за 180 лв.

Ако детето е на възраст между 10 и 14 години, родителят може да зареди картата му за един месец на цена от 15 лв. (за януари). От февруари детето ще ползва безплатна карта за градски транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase