Снимка: БГНЕС

След като възстановихме движението на емблематичния трамвай №5 в края на миналата година, за дни бяха регистрирани 5 пътно транспортни произшествия. Катастрофите са причинени от автомобили, които навлизат по трамвайните линии и засичат мотрисите. Предприемаме бързи мерки, за да ограничим транспортните произшествия по трасето на трамваите по бул. "Цар Борис III". Ето защо физически ще отделим пътното платно от това на трамваите. Така автомобили няма да могат да навлизат върху релсите. Това написа столичния кмет Васил Терзиев във фейсбук профила си.

 Той допълни, че е възложен проект за обособяването на трасето като фокусът ще е в района от ул. "Райска градин"" до ухото в „Княжево".

"По това трасе се движат 3 трамвая - 4, 5 и 11. В пиковите часове средно на всеки 3 минути тук преминава по една трамвайна мотриса", пише още Терзиев. А за да бъде придвижването на софиянци по-кратко, по ремонтираното трасе трамваите се движат с по-висока скорост.

"Съкратихме времето за пътуване от "Съдебна палата" до последната спирка в "Княжево" с 10 минути - от 31 минути преди ремонта на 21 минути сега. Предстои новоремонтираният участък на релсовия път от кръстовището с бул. „Овча Купел" до ухото на „Княжево" да бъде включен в новата координация за движението, която осигурява „зелената вълна" за трамваите. Това допълнително ще се ускори движението на трамваите по бул. „Цар Борис III", допълни кметът на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase