Снимка: БГНЕС, архив

Ученик с българско и руско гражданство бе задържан за опит за убийство в столичното метро. Ученикът наръгал мъж на 21 декември в подлеза на метростанция „Сердика 2" .

Раненият човек бил открит там. Към мястото незабавно били насочени екипи на полиция и бърза помощ, които установили самоличността на пострадалия – жител на Нови пазар. Той веднага е транспортиран в болница, приет е с множество прободни рани и лекарите продължават да се борят за живота му.

Криминалисти от Пето РУ, съвместно с техни колеги от отдел „Противодействие на криминалната престъпност" при СДВР, са задържали извършителя. При последвалите обиски и претърсвания в жилище, ползвано от 18- годишния, са били намерени и иззети 2 ножа, въздушен пистолет, преносим компютър, мобилен телефон и други вещи, съотносими към извършеното престъпление, пише "24 часа".

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство. Наложена му е мярка „задържане под стража" за срок до 72 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase