Снимка: БГНЕС

Общинските съветници от "Синя София" и общинският съветник Карлос Контрера от ВМРО канят представители на политическите партии в Столичния общински съвет (СОС) на общи преговори за намиране на решение за излизане от кризата в Общинския съвет. Срещата е насрочена за днес от 10 ч. в Столична община.

Още по темата

Към момента са известни отговорите на две от формациите в СОС.

Миналия петък общинският съветник от групата на ГЕРБ Антон Хекимян обясни, че са получили покана за участие в преговори, които са инициирани от общинските съветници Карлос Контрера и от Вили Лилков, на които групата на ГЕРБ възнамерява да отиде. От тях очакваме да чуем каква им е идеята за разрешаване на проблемите на СОС, но ние оставаме твърда опозиция, заяви Хекимян. Ще разберем на срещата от останалите групи, които също ще отидат, дали се търсят компромисни фигури за избор на председател, каза още той, цитиран от БТА.

Местна коалиция "БСП за България" няма да има представители в срещата, организирана от общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера в Столична община на 28-ми декември, четвъртък, съобщиха вчера от пресцентъра на Градския съвет на БСП – София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase