Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Общ преглед
Опаковаха с найлон частите от фигурите на Паметника на Съветската армия.

Пред Bulgaria ON AIR областният управител на София Вяра Тодева потвърди, че е обжалвала решението на Административния съд, с което беше спрян демонтажът на Паметника на Съветската армия.

Според съда няма издадена заповед от областния управител за започване на демонтажа и го спря в деня, в който беше премахната последната фигура от постамента. По думите на Тодева няма законово основание да издаде подобен административен акт за демонтаж, който търси съда.

В документите, които е разгледал съдът, областната управа се е позовала на стара заповед на главния архитект на София Здравко Здравков, която засяга само облицовъчни плочи с надписите на паметника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Допълвам

преди 4 месеца

Въздуха в софия преди ден беше два пъти по- мръсен от допустимата граница , детето ми трябваше да ходи на разходка с училището , но остана в класната стая ....Терзииката взима адекватни мерки за недишащият се въздух в софия ..признавам. разширява гробищата .....да спасим софия !!!!

36

А терзииката

преди 4 месеца

Разширява гробищата в софия .......хахахах следващите в найлон ще са софиянциНа четете Терзиев пристъпи към разширяване на гробищата в София"Бакърена фабрика" се увеличава с 52 дка, Централните също ще станат по-обширни22 Дек. 2023Обновена хахахах

35

Пффф...

преди 4 месеца

И по време на ковиТ пЛандемията правеха такива циркове,докато на заден план се разпределяше баницата и се пълнеха едни чекмеджетата, офшорки и чували с пачки,докато отвличаха вниманието на народа... Дежа Вю,нЕма такава държава,баце,продължават да ни крадат и унищожават,докато освободим територията за тарамбуките,които са им нужни! Така е демократично! И евроатлантическо нек'си...

fallback