Снимка БГНЕС

„Основното, което възбужда цялата тази препирня в Столичния общински съвет, е неизживяната предизборна кампания, в която явно политическите формации все още живеят”. Това заяви по NOVA NEWS проф. Вили Лилков, общински съветник от „Синя София”.

Коментарът му е по повод блокажа в СОС и петте неуспешни опита за избор на негов председател.

Лилков посочи, че по време на кампанията се произнесоха много лоши неща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС и това все още не може да се преодолее и забрави.

„Доста е голямо напрежението между ПП-ДБ и „Спаси София” и ГЕРБ-СДС. ГЕРБ не желаят да участват в никакви разговори. Досега имаше 4-5 покани, на които те не се отзоваха”, посочи още той. Според него има непреодолими различия между тези формации и това, което възмущава, е, че се взе решение заседанието на СОС да продължи чак на 11 януари.

Общинският съветник посочи още, че вероятно в рамките на тази година няма да се стигне до приемане на план-сметката за чистотата, което означава, че през 2024 година ще трябва да се работи с портфейла от 2023 година, т.е. с много по-ограничени средства. Той е убеден, че блокажът в СОС ще доведе до чисто битови проблеми за жителите на София.

„Ако парламентът се забави с 10-20 дни за вземането на решение, това няма да се отрази толкова много на държавата. Но общинският съвет живее и работи с ритъма на града. Много е неприятна ситуацията”, посочи Лилков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase