Снимка БГНЕС

"Перловската река в София не е канал, трябва да се изчисти и да се зариби", това мнение изрази във фейсбук профила си министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

"Преди седмица медиите разпространиха абсурдната ми идея да зарибявам Перловската река с шарани. Защо не. Едно уточнение - шаранови риби, не шарани. Шарановите риби са над 2000 вида. Още едно уточнение - Перловската река е река, а не канал, както много хора си мислят. Река, която трябва да се изчисти, екологизира и пази. И да се зариби. На снимката - риби кои в канал (не река) в Япония. Тези риби са шаранови. Един ден искам да видя риби и в каналите, не само в Перловската река", пише още Попов.

Перловската река е една от реките, протичащи през София. Дължината ѝ е 31 км. Извира от вилната зона на квартал "Драгалевци", пресича Околовръстното шосе, свързва новите квартали, успоредни на булевард „България", след което пресича Южния парк в столицата. Под булевард „България" в нея се влива Боянската река и двете излизат на открито при бул. „Евлоги и Христо Георгиеви". Оттук Перловската река става канал. В града течението на реката е изцяло коригирано, на места подземно, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase