fallback

Общ преглед
Арт инсталацията от три златни арки и надпис: "Светлината в нас", разположена до храм-паметника "Св. Александър Невски" ще бъде премахната, съобщиха от Столична община.

Тя е била част от събитието на 1 декември, когато бяха запалени коледните светлини на площада.

"Тя е и част от цялостна концепция за обживяване и превръщане на площада пред храма "Св. Александър Невски" в пешеходен и от коледно-новогодишната кампания с мото: "Светлината в нас". Тя включва цялото празнично осветяване на площада, както и серия от събития и концерти. През декември на площада ще бъдат организирани коледни събития, базар и други празнични дейности за гражданите и гостите на столицата", допълват от СО.

Дизайнът на златната арка, която стана обект на шеги и закачки в социалните мрежи, е дело на екип от градски артисти, обявени във Facebook събитието за старта на кампанията.

"Първоначалният замисъл за присъствието на арката е тя да привлече внимание и по художествен начин да подчертае новостта - пешеходната зона и осветения храм", обясняват от общината.

За поставянето й са били взети необходимите разрешителни и съгласувателни процедури, които регулират дейността на общината към момента.

Одобрението на проекта е дадено от дирекция "Култура" на Столичната община. Стойността на цялостната организация по старт на коледната кампания е било за 50 000 лв. и е включвало провеждането на концерт, сцена, осветление, декорация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Анонимен

преди 8 месеца

"Жалко, децата много се радваха" ................. Е, да, деца, отглеждани в кич и възпитавани в безпросветност, на какво да се радват...

89

Анонимен

преди 8 месеца

Скоро в Уйкипедия ще пише страна България колонизирана от САЩ с име ново Брадлия

88

Анонимен

преди 8 месеца

Сатаните ще ме изтрият но кво от това бог гледа

fallback