Снимка: БГНЕС

Започва 50-ото юбилейно издание на Софийския международен панаир на книгата. Мотото тази година е „Създаваме истории. Създаваме история”.

В продължение на една седмица – от 5-и до 10-и декември, над 170 издателства ще представят своите най-нови и популярни издания за деца и възрастни, като посетителите ще могат да избират сред повече от 100 000 заглавия, съобщиха организаторите.

Посетителите на Панаира, който ще се проведе в НДК, ще могат да се запознаят с най-интересното от книжния пазар в България и да се срещнат с автори, илюстратори и преводачи от цял свят. По повод юбилея организаторите са подготвили специални активности и изненади за малките и големи посетители.

По традиция паралелно с Панаира ще се проведат и две от най-престижните събития, посветени на литературата – единайсетото издание на Софийския международен литературен фестивал и седмият Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи. Специално за фестивалите в България ще пристигнат над 16 водещи имена на съвременната скандинавска и световна литература, които за първи път ще се срещнат с българските си читатели.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase