Снимка: БГНЕС

Пореден случай на нарушаване на закона за движение по пътищата. Този път случаят е от центъра на София.

Водач на лек автомобил е засечен от столичните камери да дрифтира пред храм-паметника "Александър Невски".

Припомняме, че преди по-малко от месец зоната около площад "Александър Невски" и в пространството по улица "Оборище" в участъка от улица "Георги Раковски" стана пешеходна зона.

Оказа се, че нарушителите са двама.

"Установихме и втори водач, който също е управлявал автомобил по този рисков начин. В рамките на вчерашния ден за няколко часа беше установен автомобилът, собственикът му и водачът. Същият беше призован в СДВР, където след писмени сведения се образува административна преписка във връзка с нарушението", заяви главният инспектор към отдел Криминална престъпност при СДВР Марио Киричков.

По думите му санкция ще се наложи и към собственика на колата.

"Автомобилът ще бъде спрян за срок от 3 месеца. За водача ще бъде наложена глоба от 3000 лв. и книжката му ще бъде отнета за 1 г.", каза още Марио Киричков.

Извършителите обяснили, че неволно са натиснали педала на газта и имало заледена пътна настилка.

"Камерите, които следят движението, насочени към уличната мрежа, са около 600. Всички те са със споделен видео сигнал и отива директно към СДВР, така че колегите да могат да ги използват. Нарушенията, които видяхме не са рядкост", заяви директорът на Дирекция "Управление на трафика" към Столична община Димитър Петров пред БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase