Снимка БГНЕС, архив

Всичко зависи от един разговор между Кирил Петков и Бойко Борисов. Така общинският съветник от „Възраждане“ Деян Николов коментира дали четвъртият опит за избор на председател на Столичния общински съвет (СОС) ще бъде успешен.

„Ставаме свидетели за пореден път на един и същи цирк. Днес абдикира и другата голяма политическа сила в СОС. Явно и едните, и другите не искат да управляват столицата“, заяви Николов. Той подчерта, че от „Възраждане“ не са изненадани, защото очакват всичко от тези хора.

Според него и едните, и другите се правят на приятно разсеяни и невинни. „Никой не иска да поеме отговорност за управлението на София. В крайна сметка, пак казвам, те са в сглобка и в коалиция на национално ниво. Кое точно ги спира да бъдат в сглобка и в коалиция и на местно ниво“, отбеляза той.

Николов заяви, че ако не желаят да управляват София, да подкрепят кандидата на „Възраждане“. „И ние ще поемем управлението на СОС. Мисля, че това е най-нормалното нещо, което може да се случи“, добави той.

Общинският съветник подчерта, че по време на разговорите с ПП-ДБ-СС от „Възраждане“ не са чули нищо за политиките им по отношение на София. „Ние представихме нашите. Смятаме, че оттук нататък няма какво повече да се коментира на подобни разговори. Ние ще имаме наш кандидат“, допълни той.

Николов съобщи, че има общински съветник, който е и народен представител. „Става дума за лицето Иван Алексиев, който беше от „Възраждане“, същият реши да се закълне като независим общински съветник, но в разрез с законите, най-вече Закона за местната власт“, обяви той. По думите му ОИК-София не желае да излезе с решение.

„Имаме ситуация, която най-вероятно трябва да се разглежда и от КПКОНПИ за конфликт на интереси, но и ЦИК, и ОИК трябва да излязат с решения. Трета седмица ОИК размотава случая. Смятаме, че тук има целенасочени действия от страна на председателя на ОИК-София Полина Витанова и тя трябва да си подаде оставката, защото нарушава и Конституцията, и Изборния кодекс, и Закона за местната власт и самоуправление“, категоричен е Николов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase