Снимка БГНЕС, архив

През последните 3 седмици нашата група на ПП-ДБ-СС направи всички по правило демократични подходи, начини и методи да се разреши проблемът с избирането на председател на Общинския съвет и, най-важното, сформирането на мнозинство по политики и приоритети, за да започне да работи Общинският съвет. Това заяви Борис Бонев от групата на ПП-ДБ-СС в Столичния общински съвет (СОС), пише БГНЕС.

Бонев подчерта, че всички политически партии са били поканени на разговори по тези приоритети и политики.

"Нашите експерти сравниха програмите с нашите приоритети и с нашата програма, за да видим кои са конкретните пресечни точки", каза той и допълни, че разговорите са били доста конструктивни, но въпреки това няма как да има консенсус за председател на СОС на третото гласуване.

Бонев обясни, че именно това е причината ПП-ДБ-СС да вземат решението да не издигат кандидат за председател на СОС.

"Този тип объркано съзнание, което се демонстрира от част от другите политически сили, за нас е ясен сигнал, че на този етап разбирателство няма как да има и затова дадохме възможност на всички останалите – общо 38 общински съветници, или предостатъчно за избор на председател, да си изберат председател. И им казахме много ясно – ако изберете председател, тогава работата на Общинския съвет може да започне, ако не изберете председател, в такъв случай, ние ви чакаме на последващи разговори, за да постигнем някакво съгласие", уточни той.

По думите му това, което се доказа е, че без групата на ПП-ДБ-СС избор на председател няма как да се осъществи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase