Снимка: БГНЕС

Почистени са улиците и булевардите, по които се движи градският транспорт, както и главните улици в София, съобщиха от Столичната община.

Информацията е актуална към 18:00 часа днес. Започна почистване и на вътрешнокварталните улици. Затруднения с придвижването имаше по високите места на града като районите "Банкя" и "Кремиковци".

През целия ден продължи премахването на пречупени и опасни дървета и клони от столичните улици. В Столичната община бяха получени над 1000 сигнала за паднали или опасни клони. Приоритетно се обработват сигнали за проблеми за училища, детски градини и ясли, лечебни заведения, линиите на градския транспорт. Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция" и Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали на повече от 200 сигнала.

Извозени са и над 250 клони и дървета от парковете на София. През утрешния ден екипите ще продължат своята работа.

В резултат на тежките метеорологични условия имаше изключвания на електрозахранването в отделни части на града. Електроразпределителното дружество увери общината, че 50 аварийни екипа са на терен и работят по отстраняване на техническите проблеми.  По данни на ”Електроразпределителни мрежи Запад“ към момента без ток са части от кв. "Витоша", "Панчарево", "Банкя", както и единични адреси в „Овча купел" и „ Нови Искър". До края на деня се очаква напълно да бъде възстановено електрозахранването в столицата.

Екипите, ангажирани с почистването на града ще продължат своята работа и през нощта, както и през утрешния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase