Снимка БГНЕС, архив

От повече от час квартали на София останаха без ток, съответно и парното е спряло на фона на снежната картина и паднали температури в съботната вечер.

Прекъсване в електрозахранването е имало и в националната педиатрична болница, алармираха родители на деца - пациенти на падиатрията.

Бързо обаче са били включени генетариторите. В момента лечебното заведение продължава да работи на генератори.

Пожар в подстанция на ЕРМ Запад предизвика изключване на електрозахранването в части от югозападните квартали на столицата в 19.48 часа, става ясно от сайта на енергоразпределителното дружество.

Екипите на ЕРМ Запад и пожарната са на терен. Очаква се електрозахранването да бъде възстановено най-късно до 21,45 ч, съобщават оттам. Причините за аварията се изясняват.

На тъмно и студено останаха части от "Лозенец" в района около Южния парк. Токът е спрял и в карето около американското посолство, съобщиха читатели.

Проблеми има и в центъра на столицата.

"Аварията с електроподаването е сериозна - след проведени разговори с ЕРМ бях уверен, че екипите работят по възстановяване на услугата. Очаква се да има ток навсякъде до час, защото приоритетно се работи за болниците. В някои квартали има авария и на Топлофикация - те също са се заели с отстраняване на проблема. Очаква се това да стане утре до обяд. В синтез - има екипи, опитват се да реагират максимално бързо."

Това написа кметът на район "Триадица"  Димитър Божилов във фейсук страницата си тази вечер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase