Снимка: БГНЕС

"По повод миризмата на вън в района на Надежда и Толстой, може би и в Свобода. В пункт за вторични суровини на Гара Север са мачкали варели в които се оказва, че има неизвестна течност. На място са гражданска защита, пожарна, екоравновесие. От гражданска защита са започнали да предупреждават детските градини и училища е района да не се отварят прозорци, защото има изтичане на газ. За навън предписания все още не са дадени, в очакване са", пише Кристина Гахова във фейсбук групата "Надежда - моят квартал".

Още по темата
От 112 съобщиха, че има авария в района на гара "Север" и аварийни екипи работят по отстраняване на проблема. Хората от различни софийски квартали сигнализират, че усещат наситена миризма. Най-много сигнали има от кварталите "Красна поляна", "Света Троица", "Зона Б-5" и "Зона Б-18" и "Надежда".

По-рано читатели на Dnes.bg сигнализираха за обгазяване в района на бул. "Сливница.

От МВР уточниха, че в пункт за вторични суровини са се разлели варели с вещество, което се ползва за ароматизатор на пропан-бутан, близо до гара Север. На място има екипи на ПБЗН, полиция. Няма опасност от взрив, съобщиха от МВР, както няма опасност и за населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase