"Може да свърши прекрасна работа като председател на Общинския съвет. Да кажат какво не харесват в качествата му и защо няма да се справи. Търсим подкрепа от абсолютно всички. Ще опитаме да продължим разговорите, които започнахме този уикенд. За да се случат нещата, трябва да се отпуши работата на Общинския съвет. Искаме да работим и да поемем отговорност, нашата кандидатура е най-подходяща за председател". Така коментира кандидатурата на Борис Бонев общинският съветник от "Спаси София" Цветомир Петров пред Bulgaria ON AIR.

Общинският съветник апелира към всички в СОС да поемат своята отговорност и да работят за София и софиянци. Според Петров все още не са охладнели страстите от изборите и трябва да е ясно на всички, че цупенето в ъгъла не помага на никого.

Миналата седмица кандидатурата на Бонев не събра необходимите гласове, а днес трябва да се проведе повторно гласуване.

"За нас е важен диалогът, искаме да чуем гласа на всеки общински съветник. От представителите на другите групи се видя, че имаме доста общи неща, по които може да работим за София. Поканили сме ГЕРБ-СДС да дойдат, те не идват. Разбираме тяхната болка, че след 18 години управление, изведнъж ставаш трета сила. Не искаме да влизаме в сглобки с никого, искаме да работим за София. Не е важно кой от коя политическа сила е, а какви предложения ще дава в Общинския съвет", подчерта Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase