Отново блокаж на Столичния общински съвет, тъй като общинските съветници отново не успяха да си изберат председател.

"Нормално е, когато се прави едно и също движение, резултатът да бъде един и същи. С мен са разговаряли колеги общински съветници и колегата Бонев, но подкрепа няма как да дадем, защото имаме решение на групата. Не съм сигурен, че ще успеем да изберем председател и на 30 ноември", заяви общински съветник Николай Велчев от БСП в предаването "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите му залогът е голям, а Делян Пеевски и Бойко Борисов дават заявки, че ако не се осъществи гласуване в СОС, каквото те желаят, ще трябва да отидем на нови избори. Велчев изтъкна, че законът не позволява отиване на избори в този случай, а целта е да бъдат притискани различни общински съветници.

"Те не са съгласни Бонев да бъде председател на СОС. Явно задкулисно се търси друго лице. ГЕРБ имат колеги, които биха издигнали, но явно бягат от отговорност. 18 години управляваха София и видяхме до какво доведе това управление. Най-вероятно имат проблем с Бонев като личност и ще потърсят друго лице от групата на ПП-ДБ-"Спаси София", коментира гостът на Bulgaria ON AIR.

Николай Велчев е на мнение, че Борисов Бонев е "мъдър човек и ще се разбере, че кандидатурата му пречи на някого и ще трябва да отстъпи, както отстъпи на г-н Терзиев за кмет на София".

"Имаме издигнат наш кандидат - г-жа Тонова. Бихме подкрепили нея, няма разговори да подкрепяме когото и да било. Нашата задача в СОС е външните оператори да бъдат изгонени от общината и тя да поеме почистването и сметосъбирането", подчерта общинският съветник от БСП.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase