Снимка: БГНЕС
fallback

Над 80 елемента от градската инфраструктура са с установени щети след снощните протести в центъра на София, съобщиха от пресцентъра на общината. Счупени или изгорели са 33 антипаркинг колчета, 23 контейнера и кошчета за отпадъци, 17 тръбнорешетъчни прегради, други съоръжения на пътната инфраструктура, 5 кашпи, както и стоянки за велосипеди и пътни дъждоприемни шахти.

Oще по темата
Аварийните екипи на Столичната община са били на терен.

По заповед на кмета на София още от полунощ започна почистването на улиците между Националния стадион „Васил Левски", Министерството на спорта и Софийския университет "Св. Климент Охридски" от екипите на почистващите фирми и столичния инспекторат, става известно от съобщението. Пътните платна са почистени машинно, а от тази сутрин започна и метене на тротоарите.

Столичната община ще поиска от организатора на протеста възстановяване на щетите по публичната инфраструктура. При съгласуване на протеста организаторът е уведомен да не допуска замърсяване и увреждане на градската среда.

Снощи кметът на София Васил Терзиев изрази разочарование от начина, по който се  протестира. Той провери на място какви са щетите в центъра на столицата.
(БТА, Йоана Димитрова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Дядо Соци

преди 5 месеца

Само Сибир ги оправя такива.

22

Dff

преди 5 месеца

Това не бяха протести, а безумни ултраси *** тръгнали да търсят екшън.

21

Анонимен

преди 5 месеца

Mutrata bobi tupeto da gi plaschta a i novia kmet koito e rasreschil demonstraziata sirakov mihailov le4kov milionerute da platat vs schteti i sa naranenite polizai i dr stoi4kov milionera pravi reklami po tv ne go li e sram kolko pari prati na hub4ev sa le4enieto zirkadii fudbolisti

fallback