Снимка: БГНЕС
fallback

Полицията успя да разпръсне протестиращите, изключително разочарование е, че протестираме по такъв начин и си рушим града, заяви пред журналисти кметът на София Васил Терзиев.

На въпрос защо е използвано водно оръдие от полицията по време на протеста той отговори, че това е било по преценка на органите на реда, за да не станат по-големи безобразия.

Терзиев провери на място какви са щетите от протеста в центъра на столицата. Ранените при сблъсъците са 14 души, сред които има и футболни фенове, и полицаи.  На четирима полицаи е оказана медицинска помощ, стана ясно на брифинга.

Не приемам когато сме призовавали да има мирен протест, нещата да ескалират по този начин, заяви Терзиев. Той увери, че до утре сутринта ще бъде възстановено движението в София.

При протеста е опожарена кола на Общинска полиция, по градския транспорт няма нанесени щети. Надявам се да има разум и да не се вандалства в градския транспорт, призова Васил Терзиев.

"Не е начинът да замерваш с камъни хората, които трябва да си свършат работата", каза столичният кмет за нападнатите полицаи. Тепърва ще се направи оглед на щетите, има изпочупени и опожарени кофи, разбита настилка и колчета, допълни Васил Терзиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

165

Кермит Терзиев

преди 6 месеца

Welcome to the muppet show. Кермит стана кмет през 2023, а през 2026 ще стане президент.

164

Анонимен

преди 6 месеца

Кметее , кмете , ти какво друго си очаквал от тия селяни , гъсто населели най - голямото село в Европа ! Какъв град ти се привижда , то , за да има град , трябва да има граждани които живеят в него ? С този цвят на нацията мноого ядове ще береш !

163

Венелин

преди 6 месеца

Типично милиционерска муцуна вади този.

fallback