Общ преглед

Въпреки дъждовния ден тече в пълна сила работата по новата организация на движението в зоната между бул. „Цар Освободител", пл. „Народно събрание", бул. „Васил Левски", кръгово кръстовище на пл. „Васил Левски“, пл. „Гина Кунчева“, ул. „Московска" и ул. „Г. С. Раковски".

Целта на въведената промяна на движение е да се освободи от автомобили площадното пространство около храм-паметника "Св. Александър Невски".

Паркирането около храма се премахва, както и паркоместата по западната дъга на площада, съобщават от общината. Обособяват се места за паркиране в участъка от бул. "Цар Освободител" по ул. "15 ноември" и по източната дъга на площада до ул. "11 август".

За паркиране остават и места зад паметник на Цар Освободител и стоянки за таксита.

Движението на автомобили през площад "Александър Невски" е организирано по следния начин: една лента за движение от бул. "Цар Освободител" по ул. "15 ноември" покрай Народното събрание по източната дъга, по ул. "Дунав", наляво по ул. "Московска" или направо по ул. "Дунав" и изход на бул. "Дондуков". В другата посока: по ул. "11 август", по източната дъга, по ул. "15 ноември" до бул. "Цар Освободител".

Тази нова организация на движението в тази зона на центъра ще е постоянна, уточняват от Столичната община.

Вижте кадри от работата в района в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар