Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Агресията, посегателството към хора и чупенето на паметника на Съветската армия е недопустим вандалски акт, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като тази нощ вандали отново посегнаха на монумента.

„Осъждаме най-остро насилието и омразата. Паметниците са нашата история. Унищожавайки тях, унищожавате българската памет. Разбираме, че това е организирана провокация за засилване на противопоставянето и насаждане на омраза“, посочва соцлидерката.

Още по темата

Тя настоява правителството, областната управа и общината веднага да вземат мерки, за да гарантират целостта на паметника и сигурността на гражданите, както и правоохранителните органи да разкрият извършителите и те да понесат своята отговорност.

„Питаме самонареклите се евроатлантически партии - насилието, побоят над хора и саморазправата европейски ценности ли са? Очакваме всички политически партии да се разграничат от този вандалски акт и да спрат да противопоставят едни българи срещу други. Историята ни е обща и трябва да я пазим“, отбелязва Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase