Снимка: БГНЕС

В уникално дори за столицата задръстване попаднаха снощи софиянци, решили да прекосят Горубляне на път за Панчарево, откъде минава и трафикът за Самоков и Боровец. Близо час и половина колоните от автомобили и автобусите на градския транспорт не можеха да прекосят квартала и да излязат на околовръстното и оттам на Самоковско шосе, тъй като на самото шосе се прави малък ремонт на пътя.

През деня от двулентовия път се затваря едната лента и в продължение на стотина метра има реверсивно движение, регулирано със светофар. Привечер обаче ремонтните дейности бяха свършили, но светофарът бе оставен да работи без никакъв контрол върху трафика - нито от страна на фирмата, която ремонтира, нито от страна на пътната полиция. По същото време трафикът в посока Панчарево се засилва заради представление на Софийската опера на откритата сцена до Гребната база.

Спектакълът на мюзикъла "Мама миа" се наложи да започне половин час по-късно и до края на първо действие публиката продължаваше да приижда, пишат от "24 часа".  Част от пътуващите по трасето се принудиха да излязат от безкрайната колона с автомобили и да минат през Бистрица и Железница, което удължи пътя им с около 5-6 километра. Други търпеливо изчакаха да минат през кръговото кръстовище на Околовръстното, където никой не даваше предимство на никого, което още повече затрудни трафика.

От районното кметство на Панчарево са обещали да предупредят пътна полиция да регулира по друг начин трафика след края на работния ден, когато не се налага светофарът да пропуска колите последователно от едната или от другата лента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase